top of page

Bloggin'

Jaja welkom op mijn eerste blog, ever. Ik lees af en toe artikelen over de mode industrie en al het kwaad wat daar omheen hangt. En dan denk ik góédd, echt heel goed dat dit het nieuws haalt want de manier waarop er kleding wordt geproduceerd en geconsumeerd klopt van geen kant.


Vandaar deze blog. Want veel mensen weten niet echt hoe het zit met de geheime wereld van de productie van kleding. Want wat is er nou precies aan de hand, welke merken mag je wel of niet kopen of moet je naar de landen op het waslabel kijken of alleen maar dure kleren kopen of tweedehands? Zoveel vraagtekens.


Ik heb bijvoorbeeld wel eens gehoord dat er in sommige landen (ik noem geen namen) kinderarbeid wordt ingezet voor het produceren van fast fashion. Tuurlijk zegt niemand 'ja doe mij dat maar'. Maar dan schijnt het te gebeuren dat kledingmerken worden getrickt; dan zegt een fabriek 'is goed ik maak het voor een euro', en wat denk je? Laat ie het ergens anders voor 75 cent maken (door een kind?). HATS heeft die fabriekenbaas 25 cent winst per shirt. Maar dat vertelt ie er niet bij als die shirts worden opgehaald. Nou dat is dan als consument best lastig te achterhalen.


Daarom denk ik: we need more informatie! Als ik wat nieuws lees deel ik dat meestal op Facebook, maar hé waarom delen als je ook kan bloggen? Ik verzamel vooral duurzaam en ethisch nieuws rondom fast fashion. En wat ik deel heb ik waarschijnlijk op Facebook gevonden via de Correspondent, Project Cece, Dutch Sustainable Fashion Week, Bedrock etc. Ik post spoedig de eerste echte.


Hé, veel leesplezier hè! En groetjes thuis.Foto credits: Soulstores

Recent Posts

See All

16% van een leefbaar loon

Kledingmerken zijn dus ooit begonnen met het produceren in lagelonenlanden om op arbeidskosten te besparen. Op zich een goed idee. Ze hebben toen zwart op wit gezet dat hun arbeiders een leefbaar loon

Comentários


bottom of page